Субота, 2024-04-20, 04:31:39
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:17:50
В Україні проводитимуть моніторинги якості освіти

     Українським центром оцінювання якості освіти розроблено проект Порядку проведення зовнішнього незалежного оцінювання та моніторингу якості освіти. Документ після громадського обговорення буде затверджений Кабінетом Міністрів України.  Окрім процедурних питань проведення зовнішнього незалежного оцінювання проектом документа врегульоване питання проведення моніторингу якості освіти, який буде проводитися з метою отримання об’єктивної та неупередженої інформації про якість освіти для забезпечення органів державної влади, навчальних закладів та громадськості статистичною й аналітичною інформацією.

     Відповідно до проекту документа, моніторинг якості освіти буде проводитися Українським центром оцінювання якості освіти з метою системної діагностики кількісних та якісних характеристик ефективності функціонування й розвитку освітніх систем.

     Передбачається, що моніторинг буде проводитись шляхом обстеження об'єктів освітньої діяльності на основі встановлених показників та аналізу стану функціонування освітньої системи на локальному (дослідження діяльності навчального закладу, а також стану функціонування муніципальної системи освіти), регіональному (дослідження стану функціонування регіональної системи освіти), загальнодержавному (дослідження певних показників освітньої системи в цілому) та міжнародному рівнях.

 Моніторинг на міжнародному рівні проводиться шляхом участі у міжнародних програмах та проектах, зокрема таких як TIMSS, PІSA, PIRLS тощо.

 Об'єктами моніторингу якості освіти будуть не персоніфікована інформація про учасників освітнього процесу; процеси, що відбуваються у системі освіти, та характеристики її стану; результати навчальної діяльності; навчально-методичне, матеріально-технічне, нормативно-правове, кадрове забезпечення освітнього процесу.

 Згідно з документом, методами проведення моніторингу є опитування різних груп респондентів, тестування, збір статистичних даних про стан системи освіти, а також вивчення документів навчальних закладів та органів управління освітою.

 Моніторинг якості освіти поширюватиметься на навчальні заклади незалежно від їх підпорядкування та форми власності.

 Порядок визначення та оголошення результатів моніторингу визначатиметься Українським центром оцінювання якості освіти.

Категорія: Актуально | Переглядів: 504 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Copyright MyCorp © 2024