П`ятниця, 2024-04-19, 23:07:08
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:52:41
Профспілка вимагає гарантованих видатків на освіту

Освітня профспілка звернулася до спікера ВР з приводу необхідності фінансового забезпечення галузі

     Центральний комітет Профспілки працівників освіти і науки звернувся до спікера парламенту Володимира Рибака з приводу необхідності фінансового забезпечення галузей освіти і науки при затвердженні Закону України "Про державний бюджет України на 2014 рік".

Освітяни звертають увагу Рибака, що при розгляді та прийнятті Держбюджету варто передбачити видатки на освіту і науку в обсягах, що відповідають державним гарантіям визначеним законодавством.

Зокрема, в освітній профспілці наполягають на реалізації ст. 57 закону "Про освіту" щодо відповідності рівня середніх посадових окладів педагогічних та науково-педагогічних працівників середньомісячній заробітній платі працівників промисловості.

Також однією з вимог освітян є передбачення у бюджеті оплати праці на основі тарифної сітки з установленням посадового окладу працівника першого тарифного розряду в розмірі мінімальної заробітної плати не нижче прожиткового мінімуму з підвищенням тарифних коефіцієнтів, які б забезпечували законодавчо гарантований рівень працівників системи освіти.

Серед інших вимог освітньої профспілки є підвищення стипендіального забезпечення студентів ВНЗ та учнів професійно-технічних навчальних закладів відповідно до зростання прожиткового мінімуму, встановлення доплати протягом трьох років за першим робочим місцем педагогічним працівникам навчальних закладів усіх типів, що розташовані у сільській місцевості, встановлення окладів науковим працівникам наукових установ на рівні не нижче посадових ставок викладачів відповідної кваліфікації вишів ІІІ-ІV рівнів акредитації тощо.

"При розгляді та прийнятті Держбюджету на наступний рік переконливо просимо передбачити видатки на освіту і науку в обсягах, що відповідають державним гарантіям, зазначеним в ст. 61 Закону України "Про освіту" та ст. 34 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", а саме не менше 10 % національного доходу та 1,7 % валового внутрішнього продукту", - йдеться у зверненні ЦК Профспілки працівників освіти і науки до голови парламенту Володимира Рибака.

Як відомо, незважаючи на заяви прем’єра Азарова, проект Держбюджету на наступний рік, підготовлений урядом,не передбачає підвищення розміру посадового окладу працівника 1 тарифного розряду ЄТС та збільшення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2014 року.

За матеріалами: Освіта.ua

Переглядів: 429 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Copyright MyCorp © 2024