Четвер, 2024-03-28, 16:28:03
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


13:47:09
Учителі проходитимуть сертифікацію добровільно
     У законопроекті "Про освіту", який розроблено Міністерством освіти і науки пропонується запровадити добровільну сертифікацію вчителів шкіл. Про це в інтерв’ю Українській правді. Життя розповіла перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.
      За її словами, після опрацювання законопроекту з робочою групою, яка працює над документом, було вирішено зійтися на компромісному варіанті – запровадити на початкових етапах добровільну сертифікацію вчителів.
   Незалежна сертифікація може бути добровільною, після проходження якої вчителі зможуть отримати надбавку до зарплати, що стимулюватиме підвищення власної кваліфікації. Інна Совсун також підкреслила, що атестація вчителів, яка здійснюється сьогодні є неефективним процесом.
    Законопроект також передбачає, що гроші на підвищення кваліфікації мають направлятися безпосередньо на школу, а вчителі зможуть обирати, де вони хочуть підвищити кваліфікацію.
     "Вочевидь, що має бути певна сертифікація організацій, які надають підвищення кваліфікації. Тому що якщо в Інституті післядипломної освіти ще є справді хороші методисти, то в методкабінетах, які існують у великій кількості і на які витрачаються державні кошти, – ні", - наголосила заступник міністра.
     Разом з тим, вона висловила переконання, що на певному етапі необхідно буде переходити на обов'язкову сертифікацію.
   "Я вважаю, що для випускників педуніверситетів потрібно запроваджувати незалежну оцінку перед тим, як вони отримуватимуть дипломи. Вочевидь, вони не зможуть продемонструвати високі навички з методики викладання, тому що у них просто не було досвіду, і це ті речі, які здобуваються тільки в процесі роботи. Але принаймні підтвердити, що ти йдеш працювати вчителем англійської мови і що хоч трохи знаєш англійську мову – потрібно", - зазначила Інна Совсун.
Категорія: Атестація педкадрів | Переглядів: 481 | Додав: Galina | Теги: сертифікація педагогів, атестація педкадрів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024