П`ятниця, 2024-04-19, 04:19:48
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


07:10:15
Школи обрали нові підручники для учнів 4-х і 7-х класів. Оприлюднено результати

13 травня 2015 року у Міністерстві освіти і науки України в режимі онлайн-трансляції були розкриті та оприлюднені результати конкурсу підручників для 4-х і 7-х класів, які вперше обирали школи.

Розкриття результатів конкурсу відбулося у присутності представників МОН, Центру освітніх комунікацій, який адмініструє Репозитарій,  Інституту інноваційних технологій та змісту освіти МОН України, Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, а також представників ЗМІ та громадськості.

Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти МОН, підкреслив важливість заходу в режимі онлайн- трансляції та зазначив: «Наше спільне завдання – і колег у залі, і наших колег - вчителів, і видавців – забезпечити кращі підручники для наших дітей та забезпечити прозорість відбору. Власне на це й були спрямовані всі наші спільні зусилля».

Під час трансляції Олександр Афонін, президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, наголосив на об’єктивності відбору підручників за всі роки незалежності. «Досвід є у зарубіжних країн, але ми вперше пробуємо знайти той механізм, який дозволяє кожному вчителю бути причетним до того, з якими підручниками він працюватиме і які знання він даватиме дітям», - зазначив він.

За словами президента Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів, це пілотний, експериментальний проект, однак він є необхідним кроком в українській освіті. «Це перший реальний реформаційний крок. Ми зробили відбір кращого матеріалу для навчання. Сподіваємося, що врешті-решт влада зможе вишукати кошти, аби в цьому році було забезпечено видання підручників для дітей 4-х і 7-х класів, і не було ніякої дискримінації щодо вчителів та їхнього вибору. Тоді всі книги, які були обрані вчителями, будуть запропоновані видавництвам, що представляли ці підручники, для видруку за певного розміру державної дотації», - зазначив Олександр Афонін.

Олександр Поляков, співголова громадської організації  «Центр освітніх комунікацій»,  в режимі онлайн - трансляції зупинив на Репозитарії відбір підручників школами та завантажив результати у форматі двох таблиць – окремо для 4-го та 7-го класів. Обидва звіти були завантажені на флеш-накопичувач.

Своєю чергою, представник "Центру освітніх комунікацій" Ірина Стеценко пояснила, що ці звіти містять результати вибору по кожній школі, яка взяла участь в конкурсі підручників. Окрім того, у таблицях вказані ідентифікаційні коди книжок замість назв. Для зручності користувачів було підсумовано результати і замінено ідентифікаційні коди підручників на їхні відповідні назви. 

Ірина Стеценко також наголосила, що попри об’ємність такого звіту він є абсолютно прозорим: «Надалі можна буде допрограмувати автоматичне підрахування, але на даному етапі цей звіт забезпечує додаткову відкритість всієї процедури відбору».

Результати конкурсного відбору підручників були оприлюднені під час прямої трансляції. Зокрема, серед підручників для 4-го  класу, що отримали  найбільше голосів шкіл: «Математика» (авт. Богданович М.В., Лишенко Г.П.) – 253 951; «Літературне читання. Українська мова» (авт. Савченко О.Я.) – 216 931; «Українська мова» (авт. Вашуленко С.Г та ін.) – 207 865; «Англійська мова» (авт. Карпюк О.Д.)  - 196 951; «Природознавство» (авт. Гільберт Т.Г., Сак Т.В.) – 194 710 та інші. Серед підручників для 7-го  класу найбільшу кількість голосів набрали: «Фізика» (авт. Бар’яхтар В. Г. та ін.) – 191 051; «Українська література» (авт. Авраменко О.М.) – 189 773; «Англійська мова» (авт. Карпюк О.Д.) – 178 422; «Світова література» (авт. Волощук Є.В., Слободянюк О.М.) – 164 636; «Географія» (авт. Бойко В. М., Міхелі С.В.) – 162 501та інші. 

Всі результати конкурсного відбору підручників були нотаріально завірені та оприлюднені на сайті Міністерства освіти і науки, ІІТЗО, Репозитарію.

За словами представників "Центру освітніх комунікацій", кожна школа може звірити свій результат із даними загальної таблиці на порталі Репозитарію. Також було поінформовано, що паралельно триває підрахунок паперових форм з мокрою печаткою, які школи надсилали разом із електронним відбором підручників. У випадку розходжень результатів відбору підручників остаточне рішення прийматиметься  Конкурсною комісією. 

Категорія: Актуально | Переглядів: 586 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Copyright MyCorp © 2024