Четвер, 2024-03-28, 23:32:22
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


08:09:18
Результатом громадського обговорення стало затвердження змін до Типових навчальних планів для 5-9 класів

До навчальних планів основної школи внесено зміни

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що після широкого громадського обговорення було ухвалено рішення про затвердження змін до Типових навчальних планів для 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів. В освітньому відомстві наголосили, що були затверджені лише ті зміни, які були підтримані педагогами, учнями та батьківською громадою.

Зокрема, йдеться про відміну обов’язкового вивчення другої іноземної мови починаючи з 5-го класу в тих школах, де для цього поки що немає умов (відсутність вчителя тощо).

Водночас для навчальних закладів, де є відповідне кадрове та навчально-методичне забезпечення, а головне – бажання учнів та їхніх батьків, розроблено варіант Типових навчальних планів, який дозволяє вивчати дві іноземні мови. Години, які планувалися для вивчення другої іноземної мови, школа може спрямувати на посилення вивчення інших предметів та запровадження курсів.

Також розроблено варіант Типових навчальних планів, що передбачають вивчення мови національної меншини: болгарської, вірменської, гагаузької, івриту, корейської, кримськотатарської, молдовської, німецької, новогрецької, польської, російської, румунської, словацької, угорської (за необхідності – й інших мов). Також значно збільшено кількість годин на вивчення рідної мови у школах з навчанням мовами національних меншин.

У Міністерстві освіти і науки повідомили, що розроблено варіант Типових навчальних планів, яким передбачено вивчення етики чи курсів духовно-морального спрямування (християнської етики та ін.) у 5-6 класах.

"При цьому курси духовно-морального спрямування можуть впроваджуватися лише за умови письмової згоди батьків усіх учнів класу та за наявності підготовленого вчителя", - зазначають у МОН.

Перерозподілено й години на вивчення алгебри і геометрії у 7-му класі: на вивчення алгебри – 2,5 години, геометрії – 1,5.

Розроблено варіанти Типових навчальних планів для вечірніх (змінних) шкіл.

Внесено зміни і до навчальних планів для старшої школи, а саме: на півгодини збільшено час на вивчення предмета "Захист Вітчизни".

"Усі зміни підтримані учасниками Всеукраїнської наради з питань загальної середньої освіти, що відбулася в Міністерстві освіти і науки України 27 травня", - повідомили у Міністерстві освіти і науки України.



 

Категорія: Початок року | Переглядів: 537 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Copyright MyCorp © 2024