П`ятниця, 2024-04-19, 09:55:13
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


19:11:26
Рекомендації з відзначення 8-9 травня

     Міністерство освіти і науки України рекомендує всім навчальним закладам країни 8 травня 2015 року провести заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі, а 9 травня організувати покладання квітів до меморіалів Слави. Про це йдеться у відповідному листі МОН, що направлений на адреси департаментів освіти і науки обласних та Київської міської державних адміністрацій.

У Міносвіти повідомляють, що указом Президента України від 24 березня 2015 року № 169 з метою консолідації суспільства навколо ідеї захисту України, налагодження громадянського взаєморозуміння і примирення у питаннях національної історії періоду Другої світової війни, встановлено День пам’яті та примирення, який відзначатиметься щороку 8 травня.

У зв’язку з цим, у контексті підготовчої роботи 5-7 травня Міністерство освіти і науки доручає регіональним департаментам освіти і науки передбачити впорядкування пам’ятників захисників України у роки Другої світової війни, створення постійно діючих експозицій, зустрічі з учасниками бойових дій на Сході України та волонтерами, демонстрацію фільмів, фотоматеріалів документів, присвячених героїчному минулому та сьогоденню, акції єднання та пам’яті, проведення флешмобу "Квітка пам’яті" тощо.

Методичні рекомендації щодо використання символу червоного маку, розроблені Українським інститутом національної пам’яті, розміщені за таким покликанням >>>.

Також 8 травня у всіх навчальних закладах країни міністерство доручає провести урочисті лінійки "1939 - 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!" із вшанування пам'яті загиблих воїнів Другої світової війни, учасників АТО хвилиною мовчання.

У Міносвіти рекомендують навчальним закладам провести тематичні виховні години, уроки патріотизму, бесіди, засідання круглих столів тощо.

Рекомендації також містять пропозицію з організації перегляду документального фільму про "кіборгів" Донецького аеропорту, які 242 дні боронили летовище: "Добровольці Божої Чоти" режисерів Івана Яснія та Леоніда Кантера.

У міністерстві зазначають, що проводити виховні заходи доречно на базі історичних музеїв, кімнат бойової слави, де сама атмосфера та тематичне наповнення сприятимуть кращому сприйняттю інформації. Неодмінним атрибутом заходів мають бути державні символи, патріотичні пісні. Методичні матеріали Українського інституту національної пам’яті розміщені затаким покликанням >>>.

Разом з тим, 9 травня має відбутись покладання квітів до меморіалів Слави, невідомих солдатських та братських поховань захисників України у роки Другої світової війни та під час антитерористичної операції, пам’ятників, обелісків, пам’ятних знаків, дошок пошани та Вічного вогню; урочисті заходи за участю представників центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та громадськості.

У Міністерстві освіти і науки наголошують, що проведення цих та інших заходів не передбачає збору звітної інформації.

Додатково див.: Лист МОН № 1/9-211 "Про відзначення Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі".

Категорія: Актуально | Переглядів: 681 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Copyright MyCorp © 2024