Четвер, 2024-03-28, 22:07:32
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


18:29:58
Проведення ЗНО абсолютно реальне, - Карандій
     Підготовка до проведення зовнішнього незалежного оцінювання відбувається на тлі викликів, які стоять перед системою, але проведення ЗНО в 2016 році є абсолютно реальним. Про це під час проведення брифінгу у Кабінеті Міністрів наголосив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.
   Насамперед, за словами директора УЦОЯО, виклики пов’язані із подіями, що відбулись та відбуваються навколо системи зовнішнього оцінювання та Українського центру оцінювання якості освіти, починаючи з 21 липня 2015 року. Він повідомив, що наслідками таких дій є фактичне блокування роботи головних ІТ-сервісів Українського центру оцінювання якості освіти, а також відсутність команди ІТ-фахівців, які розробляли і підтримували цю систему.
    Іншою групою викликів є ресурсні виклики. Зокрема, недостатнє бюджетне фінансування та критичний рівень заробітної плати працівників системи ЗНО.
    Разом з тим, директор Українського центру оцінювання якості освіти висловив переконання, що ЗНО у наступному році обов’язково відбудеться.

«Вивчивши ситуацію, із підготовкою до проведення зовнішнього незалежного оцінювання, а також беручи до уваги досвід відповідної роботи у попередні роки, я маю сказати про те, що проведення ЗНО в 2016 році є абсолютно реальним і воно відбудеться», - зазначив Карандій.

Він зазначив, що завдяки спільним зусиллям уряду, парламентського комітету з питань науки і освіти, Міністерства освіти, Українського та регіональних центрів упродовж останніх двох тижнів вдалось прийняти ряд ключових рішень щодо підготовки і проведення ЗНО, а також організувати їх виконання.

З бюджету було виділено 10 млн додаткових коштів, що направлені на закупівлю обладнання для поновлення матеріально-технічної бази існуючих центрів, а також для укомплектування новоствореного Херсонського центру оцінювання якості освіти та переміщеного Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти.

Також, за словами директора УЦОЯО, уже знято усі питання щодо формату проведення ЗНО, який породив дуже багато дискусій, як в пресі, так і в соціальних мережах.

Зокрема він повідомив, що внаслідок недофінансування було прийнято рішення не проводитидержавну підсумкову атестацію для випускників навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації у формі ЗНО. Друге рішення, яке з цим пов’язано, це рішення із загальнообов’язковим тестуванням з іноземної мови. Його також відкладено до вирішення питання фінансового забезпечення цієї роботи.

Також, відкладено питання щодо дворівневих тестів. У першу чергу це зумовлено тим, що запит на цей тест є досить низьким, але його адміністрування є складним. Виходячи з цього, у 2016 році УЦОЯО будуть використані однорівневі тести.

За інформацією директора УЦОЯО, сьогодні розпочато активну роботу з оновлення ІТ-інфраструктури УЦОЯО, для цього залучаються зовнішні виконавці, зокрема, активну допомогу надає альянс USETI.

«Я думаю, що в межах того часу, який сьогодні є, ми цю роботу можемо зробити», - наголосив Вадим Карандій. Він зазначив, що для проведення зовнішнього незалежного оцінювання необхідно організувати три основні процеси.

«Перший – це розробка тестів, другий – побудова системи адміністрування, і третій це підтримка інших процесів. Стержнем цієї системи в більшості випадків є ІТ-системи, кожна окрема з цих підсистем можуть існувати абсолютно самостійно, як розробка тестів, так і адміністрування і служба підтримки», - сказав директор УЦОЯО.

«Але їх об’єднує одна ІТ-система. На сьогодні фактично в Українському центрі оцінювання якості освіти ця ІТ-система зупинилась, але це не значить, що зупинилась робота окремих підсистем. Тести на сьогодні створюються, система адміністрування діє. Виробнича та логістична база абсолютно працездатна. Ми готові до тиражування тестів та їх доставки до місць проведення тестування», - наголосив очільник Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій.
Категорія: ЗНО | Переглядів: 498 | Додав: Galina | Теги: ЗНО 2016 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024