Четвер, 2024-03-28, 15:42:55
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


21:12:47
Обов’язковий іспит з іноземної мови у 2016 році не стане перешкодою для вступу до ВНЗ
     Обов’язковий іспит з іноземної мови у 2016 році не стане перешкодою для вступу до вищих навчальних закладів. Про це йдеться у роз’ясненні Міністерства освіти і науки щодо поєднання державної підсумкової атестації та зовнішнього незалежного оцінювання в 2016 році.
     Зокрема, у відомстві, посилаючись на позитивний досвід поєднання державної підсумкової атестації та ЗНО з української мови у старшій школі, зазначають, що практика загальнообов’язкових іспитів у форматі "ЗНО+ДПА" буде розширена.
     У МОН нагадують, що 2016 році всі учні-випускники 11 класу складатимуть об’єднанні тести з трьох предметів – української мови та літератури, іноземної мови та математики або історії (на вибір).
     Серед позитивних сторін об’єднання ДПА і ЗНО у міністерстві називають можливість випускників зосередитися на підготовці саме до ЗНО, не витрачаючи час та зусилля на складання випускного іспиту.
    Окрім того, зазначають у Міносвіти, поєднання ЗНО та ДПА дало можливість більш об’єктивно оцінити знання випускників і виключити суб’єктивний фактор в оцінюванні.
    "Це дозволило отримати загальну картину рівня підготовки наших учнів з предмета "Українська мова та література", а отримані результати є надзвичайно важливими для формування освітньої політики в середній школі", - йдеться у роз’ясненні МОН.
     У МОН також наголошують, що побоювання випускників шкіл про те, що результат тесту "ДПА+ЗНО" з іноземної мови буде обов’язковим для вступу і може завадити випускникам не відповідають дійсності.
     "Ці твердження не відповідають дійсності – шанси стати студентами у випускників 2016 року будуть такими ж самими, як і у випускників 2015 року. Результат ЗНО з іноземної мови матиме значення тільки для тих абітурієнтів, які обиратимуть відповідні університети та спеціальності, де знання іноземної мови є критично важливим і зазначене в правилах прийому – наприклад, при вступі на спеціальність "англійська мова та література", - зазначають у Міносвіти.

Також у відомстві повідомляють, що результати випускного іспиту з іноземної мови, проведеного у формі ЗНО, покажуть, яким є справжній рівень знань у тих чи інших навчальних закладах України.

"Це необхідно, в першу чергу, для того, щоб виробити відповідну політику у сфері вивчення іноземних мов в українських школах та покращити якість викладання цих предметів, адже знання іноземної мови є надзвичайно важливим для подальшого навчання та успішної кар’єри наших випускників", - йдеться у роз’ясненні Міністерства освіти і науки.
Категорія: Актуально | Переглядів: 421 | Додав: Galina | Теги: дпа у формі зно, ЗНО з англійської мови, вступ, ЗНО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Copyright MyCorp © 2024