Субота, 2024-04-20, 07:16:03
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


22:08:02
Найгостріше переживатимуть адаптаційний період перших тижнів учні 5 та 10 класів

Психолог: зміни у графіках навчання не є фатальними

Можливі зміни у навчальному графіку не стануть фатальними і до проблем зі здоров’ям не призведуть. Відповідну думку під час проведення прес-конференції висловив заступник директора з питань психології Дніпропетровського обласного психолого-медико-педагогічного центру Віктор Мушинський.

 За його словами, альтернативою «шестиденці» дійсно може стати збільшення навантаження у школах упродовж п’яти днів. Але робити це необхідно поступово. Експерт також наголосив, що з періодом адаптації дітям у навчальних закладах мають допомогти штатні психологи.

 Мушинський зауважив, що найгостріше переживатимуть адаптаційний період перших тижнів навчального року учні 5 та 10 класів. Психолог пов’язує це з переходом, відповідно, із молодшої школи у середню та з середньої у старшу. Окрім того, зазначає він, ці діти також відчують додаткове навантаження від ущільнення навчального графіку.

 Серед інших порад експерта – правильне складання навчального розкладу у школах. Він радить адміністраціям навчальних закладів ставити менше складних предметів на понеділок та п’ятницю. Найбільш плідними для розумової діяльності він називає вівторок і середу.

 За словами начальника головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби України в Дніпропетровській області Андрія Кондратьєва, санітарно-епідеміологічні норми передбачають навчання у школах також і за шестиденним графіком.

 Чиновник заявив, що основною умовою є дотримання кількості навчальних годин. Зокрема, п’ятикласники протягом звичного графіку мають навчатися не більше 28 годин на тиждень, у разі «шестиденки» – не більше 30 годин. Для десятикласників норми не мають перевищувати 33 та 36 години відповідно.

 Як відомо, особливістю цього навчального року стане зміна структури навчального процесу у зв’язку з необхідністю економії енергоресурсів під час опалювального періоду. За рішенням місцевих органів влади загальноосвітні та вищі навчальні заклади при необхідності будуть збільшувати терміни зимових канікул за рахунок введення шестиденного робочого тижня, скасування осінніх та весняних канікул тощо.

Категорія: Актуально | Переглядів: 547 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Copyright MyCorp © 2024