Понеділок, 2024-05-20, 03:48:20
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


05:07:00
Опановуємо "хмари"
     З 2016 року Шкарівська ЗОШ І-ІІІ ступенів - опорна школа Шкарівського освітнього округу. Місія закладу - рівний доступ учням сільських населених пунктів до якісної освіти. 
     Світ швидко змінюється: з'являються нові знання, нові технології... Школа - це відкрита система, яка відразу реагує на інновації, а отже має йти на крок по-переду змін. Вчителі сьогодні непросто дають знання, а формують компетенції - вчать учнів бути готовими до викликів глобального світу, бути свідомими, умотивованими, уміти застосувати отримані знання, навички у життєвих ситуаціях. 
     Для ефективної організації навчально-виховного процесу педагогічний працівник має добре володіти сучасними технологіями навчання та виховання учнів. Застосування інформаційно-комунікаційних технологій  розглядається як один з найбільш перспективних напрямів підвищення рівня якості освіти, індивідуалізації та персоналізації навчального процесу. Дуже важливим завданням для вчителів є опанування "хмарними" техногіями. Розвиток технологій хмарних обчислень дозволяє вносити в навчальний процес програмні новинки для його оптимізації та формувати в учнів навички колективної роботи над навчальними проектами, спрощувати спільну роботу учнів та вчителів, значно розширити види співпраці, сформувати навички колаборації,  ефективно опрацьовувати великі обсяги інформації та раціонально використовувати час і можливості навчатися. Хмарні технології є на даний момент повноцінним навчальним інструментом, що дозволяє навчальному закдаду створити власний онлайн-простір та формувати особисте освітнє середовище учня і вчителя максимально ефективно. Постійне використання нових засобів для навчання надає можливість не стояти на одному місці, привчає до нового стилю поведінки, легкому вирішенню будь-яких ситуацій. Таке навчання допомагає зробити сам процес навчання відритим і доступним для всіх: вчителів, учнів, батьків.
     Саме тому 27 жовтня відбувся семінар-практикум "Використання хмарних сервісів та створення освітнього середовища для вчителя та учня" для педагогічних працівників Шкарівської ЗОШ. В ході заходу вчителі ознайомилися з хмарними технологіями, можливостями різних хмарних сервісів, вчилися працювати  у сервісах Google. 
Категорія: ШКІЛЬНІ НОВИНИ | Переглядів: 526 | Додав: Galina | Теги: хмарні технології, семінар-практикум, навчання вчителів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024