Субота, 2024-04-20, 17:18:12
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


17:04:49
В українських школах проведуть інструктажі з людьми, які відповідають за безпеку навчального процесу
У МОН шоковані насильством у московській школі

Міністерство освіти і науки звернулося до психологів-науковців, практичних психологів, які працюють у школах з проханням підготуватися до винесення питань насильства на обговорення круглого столу, що найближчим часом буде проведено освітнім відомством. Про це повідомив заступник міністра освіти Борис Жебровський, коментуючи нещодавні трагічні події у московській школі.

"На жаль, ми вже звикли до повідомлень про насильство з застосуванням зброї в американських школах. Але те, що відбулося зовсім поруч, буквально шокувало", - сказав Жебровський.

Він наголосив, що необхідно терміново провести фахові інструктажі з людьми, які відповідають за безпеку навчального процесу. Також за його словами варто ретельно вивчити і розібратися в природі таких суспільних явищ.

"Як стало відомо, дев’ятикласник, який здійснив злочин, відмінно навчався, відвідував гуртки і студії. Тому очевидно, що причини криються у психологічній площині", - підкреслив чиновник.

"Безумовно всім зрозуміло, що пропаганда насильства, його героїзація, яка нахлинула на наших дітей з екранів, не могла не вплинути на їхній психологічний стан", - наголосив Жебровський.

Окрім цього, заступник міністра зазначив, що ця подія повинна стати приводом для розумів батьків та всього суспільства. "Занадто мало часу батьки спілкуються зі своїми дітьми. Про це говорять останні дослідження: практично кожен опитаний старшокласник говорить саме про це. Зараз настав час всьому суспільству задуматись над цією проблемою".

У Міністерстві освіти також повідомили, що у березні цього року відомство разом з представниками Європейського Союзу планує провести конференцію щодо питань насильства серед школярів та учнівської молоді.



За матеріалами: Освіта.ua
Категорія: Актуально | Переглядів: 444 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Copyright MyCorp © 2024