П`ятниця, 2024-03-29, 01:51:23
Вітаю Вас Гість | RSS

КАБІНЕТ ЗАВУЧА

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 52
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


18:51:38
МОН просить знайомити дітей з народними святами

      Міністерство освіти звернулось до регіональних управлінь освіти та керівників дошкільних навчальних закладів з проханням проведення роботи у дитячих садках по ознайомленню дітей з народними традиціями, святами та обрядами. Відповідний лист підписаний заступником міністра Павлом Хобзеєм.

     У Міносвіти зазначають, що нинішній етап розвитку українського суспільства гостро ставить проблему формування любові та поваги до рідної мови, народних звичаїв, традицій, свят, обрядів, символів та реліквій.

     «Організація і систематичне проведення з вихованцями дошкільних навчальних закладів різноманітної за змістом, формами, методами і засобами освітньої роботи по ознайомленню дітей із народними святами позитивно позначається на розвитку інтелектуально-пізнавальної, соціально-моральної, емоційно-ціннісної, художньо-естетичної, фізичної сфер дитячої особистості та її креативності», - зазначають у МОН.

      Ознайомлювати дітей зi святами та залучати їх до підготовки і святкувань міністерство рекомендує з дотриманням як усталених світських традицій, так і народних традиційних звичаїв, обрядів, доступних розумінню дітей і відтворенню ними в реальних та ігрових умовах.

    Зокрема, МОН рекомендує дошкільним закладам проводити такі народні свята та окремі обряди відповідно до календарної сезонності: восени - Покрови, свято врожаю; взимку - Святого Миколая, Різдвяні свята, Стрітення; навесні - Великодні свята та різноманітні веснянки; влітку - зелені свята, Івана Купала, обжинки, Спаса тощо.

  •     У Міносвіти зазначають, що виховання дітей на основі національної обрядовості зможе вирішити кілька виховних проблем: виховання любові до рідного краю, естетичне та моральне виховання дітей, а також сформувати громадянську свідомість.

     «Завдання педагогів у роботі з сім’єю - робота з батьками щодо роз’яснення їм всієї важливості дотримання традицій і звичаїв на рівні сім’ї, залучення дитини до святкувань тощо. Дитина повинна знаходитися під постійним виховним впливом матеріальної та духовної культури свого народу», - наголосили у Міністерстві освіти і науки.

за матеріалами Osvita.ua

Категорія: Актуально | Переглядів: 459 | Додав: Galina | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Copyright MyCorp © 2024